EM-Berichten - EM-Cultuur

Festival overzicht 2014 [infographic]

thumb_festivals_definitiefHet festivalseizoen is weer begonnen en we hebben meer dan 1100 festivals gemaild, gebeld en gevraagd om de datum, bezoekersaantallen en de juiste contact(persoon)gegevens.

We hebben een Infographic voor u gemaakt waarin allerlei interessante feiten over de festival scene aan het licht komen.

Cijfers over festivals in Nederland & België

- Naar welke muziek luistert men op de meeste festivals?
- Wanneer en waar vindt het merendeel van de festivals plaats?
- Hoeveel bezoekers schatten de festivals te krijgen?

De antwoorden op deze vragen staan in de Festival Infographic die EM-Cultuur ontwikkeld heeft. Bekijk de infographic en doe er uw voordeel mee.

Lees meer

Nieuwe update MailingLijst

mailinglijst28 maart jl. is er weer een nieuwe versie van MailingLijst geplaatst. In deze nieuwe versie van MailingLijst, 3.3.19, is een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is onder andere de ‘PDF bakker’ verder geoptimaliseerd, is er een opt-in reminder en is het aanmaken van content-items verbeterd.

Bekijk alle aanpassingen en verbeteringen in het MailingLijst updatedocument.

Volg het laatste productnieuws ook via Twitter. Voor vragen en suggesties kunt u contact opnemen met support@em-cultuur.nl.

Lees meer

Culturele e-mailmarketing statistieken [infographic]

thumb_statsDe eerste EM-Infographic is die van de culturele e-mailmarketing, met de cijfers over de verzend-, open- en klikcijfers van meer dan 4250 culturele e-mailcampagnes in 2013.

Lees de Infographic als jij ook wel eens wakker ligt, omdat je worstelt met vragen als:

- Is donderdag nou wel een goede dag om de nieuwsbrief te verzenden?
- Waarom klikken ze maar zo weinig?
- Is mijn open rate van 30% normaal?
- Wat is normaal?

Bekijk de EM-Infographic!

Lees meer

Update: storing van woensdagmiddag 19 maart

providerWoensdagmiddag (19 maart) lag onze provider Proserve onder vuur van een DDoS-aanval. Het betreft buitensporige en doelgerichte intelligente aanvallen op een aantal klanten, met een enorme omvang. Veel computers sturen bij dit soort aanvallen enorme hoeveelheden data naar een (web)server waardoor deze zijn gewone taken niet meer kan uitvoeren.

Helaas hebben servers in de nabijheid (op hetzelfde netwerk) daar ook last van. En zo waren de websites van MailingLijst, AdreZ en AdresData woensdag van 15:00 tot 16:00 uur niet of moeilijk bereikbaar. Ook de websites van Vliegtickets, CentralPoint, Postcodeboek en andere gebruikers van het Proserve-datacentrum waren niet bereikbaar.

In het datacentrum in Alblasserdam wordt alles gedaan om de aanvallen af te weren, om te leiden en te voorkomen. Wij als EM-Cultuur kunnen daar niet bij helpen. De websites van de “slachtoffers” zijn inmiddels uit de lucht gehaald (als allerlaatste redmiddel) . De websites van MailingLijst, AdreZ en AdresData draaien inmiddels ook weer naar behoren.

Kijk voor meer informatie ook op http://status.proserve.nl. Excuses voor het ongemak.

Lees meer

Wet en werkelijkheid non-profit

wet_werkelijkheid_cover

Eerste hulp bij privacy issues
Nu steeds meer culturele organisaties fuseren, of intensiever moeten gaan samen werken, komen er ook meer vragen bij onze helpdesk over wat nu wel en niet mag in de e-marketing. De DDMA (Branchevereniging voor dialoogmarketing) heeft een handboek uitgegeven over de regelgeving rond het gebruik van gegevens, juist bij culturele en non-profit organisaties. Dit is een handzaam en leesbaar handboek dat wij van harte aanbevelen.

 

Onderwerpen:

  • Privacy & Marketing
  • Direct Mail & Folders
  • Telemarketing & Sms
  • E-mail
  • Adverteren & cookies
  • Reclame op social media
  • Apps
  • Direct dialogue
  • Toezicht op reclame
Gratis PDF
EM-Cultuur is lid van de DDMA en de PDF-versie van het handboek is hier downloadbaar.

downloaden

Lees meer

Nieuwe update AdreZ

adrez_200x80Er is een nieuwe update van AdreZ geplaatst; versie 3.0.29. Hierin zijn de ons bekende foutjes verholpen en is er weer een aantal verbeteringen en nieuwe mogelijkheden gerealiseerd (vooral qua snelheid). Bekijk alle details in het update document.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en updates rond AdreZ, MailingLijst en AdresData via het nieuwe twitter-account @emhelpdesk. Mocht u verder nog vragen of suggesties hebben dan horen wij die natuurlijk graag via support@em-cultuur.nl.

Lees meer

Nieuwe versie van AdresData geplaatst

adresdata_200x80We hebben een nieuwe versie van AdresData geplaatst, waarin tal van verbeteringen zijn doorgevoerd.

Het maken van een adressenlijst in AdresData is nu nog eenvoudiger. Ook hebben we de downloadschermen verbeterd, zodat in een paar klikken een Excel of PDF kunt downloaden. Ga naar www.adresdata.nl en ervaar de aangepaste navigatie.

Op dit moment test een aantal klanten het nieuwe Up2Data, waarmee u zich kunt abonneren op een adressenlijst. Up2Data is een unieke, nieuwe service van AdresData waarmee u maandelijks op de hoogte wordt gehouden van de wijzigingen in uw adressenlijst. U krijgt per organisatie en contactpersoon vermeld wat er is door het update-team is aangepast, welke nieuw zijn en welke niet meer in de adressenlijst thuishoren.

Up2Data komt eind maart beschikbaar voor slechts € 10,- per maand, als aanvulling op uw huidige abonnement. We zullen u tegen die tijd nader informeren.

Bekijk hier alle verbeteringen.

Lees meer

Podiumkunsten Almanak downloadbaar

paaDubbelOp veler verzoek hebben we de PDF van de Podiumkunsten Almanak beschikbaar gesteld voor een eenmalige download en een éénmalig bedrag.
Meer dan 5000 organisaties werkzaam in en voor de Podiumkunstensector, compleet met contactpersonen, telefoonnummers, social-media adressen en extra informatie zoals zaalcapaciteit.

Voor meer informatie, een voorbeeld-PDF of direct bestellen: lees meer…

Lees meer

Aanhoudende problemen Internet Explorer

internet-explorerMicrosoft plaatst regelmatig (automatisch) updates met ‘verbeteringen’ voor Internet Explorer. Helaas komt het steeds vaker voor dat web-programma’s door deze updates niet meer optimaal functioneren.

Ook MailingLijst en AdreZ hebben hier last van. Zo zien we in de laatste versie problemen bij het openen van e-mailadressen en mailinglijsten.

We adviseren onze klanten dan ook om gebruik te maken van een andere browser zoals Google Chrome, Firefox of Safari. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om contact op te nemen via support@em-cultuur.nl.

Lees meer

Wijzigingen in Gmail

gmail-logo

In december 2013 heeft Gmail een aantal wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste wijziging is gedaan in de manier waarop Gmail afbeeldingen ophaalt. Afbeeldingen worden één dag in de browser cache van een ontvanger opgeslagen nadat deze de afbeeldingen heeft gedownload. Afbeeldingen worden gebruikt om te meten of een mailing wordt geopend. Doordat afbeeldingen door Gmail in de cache worden opgeslagen wordt niet gemeten of een mailing meerdere keren wordt geopend.

Deze aanpassing van Gmail heeft geen invloed op de MailingLijst statistieken omdat MailingLijst alleen de eerste keer telt dat de mailing wordt geopend (unieke opens). Uit onderzoek blijkt dat het verschil tussen unieke opens en totaal opens ligt op ongeveer 1%. De meeste ontvangers openen de mailing dus maar één keer.

Lees meer
Page 1 of 512345»