Over EM-Cultuur

Home  >>  Over EM-Cultuur

EM-TEAM


EM-Cultuur is al meer dan 25 jaar werkzaam in de culturele sector en biedt ondersteuning aan culturele organisaties bij het optimaliseren van hun online communicatie.

In 1987 bouwde Erick de Boer zijn eerste adressenprogramma voor Amsterdam Culturele Hoofdstad. Het werd I&O adres gedoopt. Er werd kantoor gehouden in en rond het Theater Instituut en al gauw bleek I&O Automatisering ‘meer dan énen en nullen’. Samen met Michiel Buchel werd I&O uitgebouwd tot dé leverancier van hardware, software en maatsoftware voor de culturele sector.

In 1995 verhuisde Michiel Buchel naar het Amsterdams Uitburo en werd de helpdesk en software van I&O langzaamaan spreekwoordelijk. In 2001 werd de computer-tak overgedragen aan Netsys BV en ging Erick vanaf een klein kantoor in Hilversum door als DataMagic. Samen met een netwerk aan zzp-ers werd de basis gelegd voor webapplicaties als AdreZ, MailingLijst en AdresData.

EM-Cultuur is ontstaan in 2007 uit een fusie tussen Buro Menno Heling (uitgever) en DataMagic (software ontwikkeling). We werken al meer dan 25 jaar in de ICT, software-ontwikkeling en web-bouw; in en rond de culturele sector. Vanaf 2011 is Menno Heling weer uitgever en keert EM-Cultuur terug naar de core business. Met een klein en hecht team hebben we ons gecommitteerd aan de culturele sector en ondersteunen we de online marketing met onze software, adresbestanden en diensten.

EM-Cultuur blijft ondanks de ‘last’ van de bezuinigingen bij de culturele sector. De sector; haar producten en de mensen die er voor werken zijn ons dierbaar.

We zijn er voor u, en we denken graag met u mee!